Banana Bread
 
 
Autor:
Suroviny
  • 60 g vlašských ořechů (můžou být i mandle nebo lískáče)
  • 120g másla
  • 230g mouky (dala jsem směs ječné - 100g, špaldové- 100g a trochu jáhlové - 30g)
  • 30g kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • ¼ lžičky sody
  • špetka soli
  • 100g cukru (muscovado, třtinového, kokosového)
  • 3 přezrálé banány
  • 100g hořké čokolády (na kousky)
  • 2 vejce
  • brusinky (záleží na preferencích)
Jak na to?
  1. Předehřejeme si troubu na 170 °C a formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem nebo vysypeme formu strouhankou
  2. Ořechy ideálně orestujeme na suché pánvi, aby se vytáhlo jejich aroma a následně nasekáme nadrobno.
  3. V robotu smícháme změklé máslo a cukr a postupně přidáváme celá vejce.
  4. Následně přidáme nasekané ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva, sodou, špetkou soli a ke konci také kakaem
  5. Nakonec přidáme banány, které jsme si vidličkou někde bokem rozšťouchali.
  6. Tabulku čokolády nožem rozkrájíme na malé kousky, a doplníme do směsi
  7. Můžeme dochutit brusinkami (není nutné)
  8. Hmotu již nešleháme, jen vše spojíme dohromady lehkým zamícháním.
  9. Těsto přendáme do formy a pečeme asi 60 minut.
  10. Po vyndání z trouby necháme vystydnout, vyjmeme z formy a podáváme samotné nebo se zakysanou smetanou či jogurtem
Recipe by MoodKitchen s Klárou at http://www.moodkitchen.cz/banana-bread/